Happy Ending Smärtan hos thaimassage

“Thaimassage”, förutom att vara en av de saker som utländska turister som besöker Thailand inte bör missa, är det också en av de bästa massagemetoderna. Av den anledningen är Thaimassage välkänd i hela världen. Men en sak som är känd i hela världen, kan ändå upplevas olika av olika människor, och det gäller även Thaimassage. Eftersom den har många faktorer som leder till olika upplevelser är de flesta imponerade och passionerade av Thaimassage men det kan finnas några som är besvikna. I den här artikeln talar jag inte om misstag eller smärta hos kunden utan smärtan från Thaimassagens sida. Även om Thaimassage har ett långt liv hos thailändare, har Thaimassage inget eget liv. Därför kan man säga att Thaimassage inte har någon känsel, men jag ger i alla fall artikeln rubriken, “smärtan hos Thaimassage” eftersom jag kommer att berätta om den mörka sidan av Thaimassage, “Happy Ending”, som skapar smärta för personer som är relaterade till Thaimassage, oavsett om det är Thailändska traditionella medicinska föreningar i Thailand, Spa Association av Thailand, Thaimassage lärare eller thailändaren som älskar och äger och vårdar denna vackra konst och kultur. Och jag, som vill vara en representant för alla äkta thailändska massörer ​​över hela världen, och avslöja upplevelsen i den mörka sidan. Hur Thaimassage hanteras/kommuniceras i media. Oavsett om det är på vilket sätt de gör och hur jag klarar mig, hur jag tvättar mig när jag har varit med den mörka sidan och t o m var man kan hitta “Happy Ending”.

Smärtan hos thaimassage

Jag är en thailändska som flyttade till Sverige för ca 10 år sedan. När mitt barn kunde gå till dagis började jag lära mig svenska och när jag klarat Svenska som Andra Språk (SAS) blev det dags för mig att börja jobba. Intresserad av att vara egenföretagare, valde jag ett arbete som jag inte hade behövt göra om jag bodde i mitt hemland. Inte pga förakt utan därför att där har jag mer möjligheter pga att där är jag bra och skicklig i språket. Thaimassör var jobbet som jag kunde börja med utan att jag behövde kunna bra på svenska. Inte heller behövde jag så mycket startkapital. Från den dagen till nu har jag jobbat som Thaimassör i drygt 7 år. Thaimassage har givit mig mycket livserfarenhet, både lycka och bitterhet finns i jobbet. Jag har lärt mig att jobbet inte är en lätt uppgift för kroppen men samtidig ger Thaimassage mig också en speciell upplevelse och känsla. Eftersom det får mig att tjäna/leva på människors lycka och dessutom får jag erbjuda min vackra konst och kultur till utlänningar med äkta Thaimassage, vilket jag kan utnyttja när jag är en thailändare utomlands. Av denna anledning tar jag inte bara hand om mina kunder som en massör som äger salongen utan som en thailändare som äger konsten och fokuserar på kulturen. Jag bryr mig om med min massage för att balansera mellan alla musklerna, själen och känslan.  Eftersom jag tror att goda känslor ger bra resultat för kroppen och en god kropp ger bra resultat för känslor, gör att jag har gjort de små sakerna som inte är synliga om man inte känner mitt sanna jag.

Efter att jag gick igenom en livskris och flyttade till Falkenberg så ändrade jag mitt liv p g a familjen och människors gästfrihet Vilket gör att jag kan börja med en annan liten sak som jag kan utnyttja när jag är en thailändare i Sverige. Det är att jag har möjlighet att ge ett litet leende genom lite hjälp till några barn i nöd i mitt land. Det är ännu bara i början och det är mitt personliga behov men jag kan göra det på grund av mitt jobb. Jag vill därför att alla mina klienter ska vara inblandade för att må bra och få en positiv effekt på kroppen. Jag skulle vara nöjd med mitt lilla arbete i min salong hemma medan jag väntar på att se verksamhetens växa långsamt, om det inte finns något som gjorde ont i mitt sinne. Som thailändska och Thaimassör utomlands har jag möjlighet att direkt och fullt ut uppleva den mörka sidan av Thaimassage. Happy Ending!! Det har skadat mig som en psykologisk våldtäkt många, många gånger när jag har jobbat som Thaimassör i Sverige. Gärningsmännen har jag kommit i kontakt med på olika sätt; telefonsamtal, sms, e-mail, Chat eller kommit till mig i salongen. Det som får mig känna ännu mer smärta är att det inte bara är emot mig utan också mot mitt lands kultur och jag tror säkert att det finns många äkta thaimassörer i Sverige som har behandlats som jag. Jag har inte skrivit den här artikeln för att efterfråga hjälp utan för att avslöja gärningsmännens beteende. Deras snäva syn och missförstånd om äkta Thaimassage via deras grova beteende påverkar flera grupper av människor än de tror när de säger “Jag bara frågar”!

Thaimassage för thailändare är som ett arv från thailändska förfäder. Det är ett uttryck för kärlek och hjälp i familjen efter arbete och är också en behandlingsvetenskap som thailändare har haft länge. Min familj i Thailand uppmanar Thaimassörer att massera hemma regelbundet. En gång var jag med om det efter att ha börjat jobba som massör i Sverige. Eftersom massören och jag hade samma jobb och förhållande till Thaimassage så pratade vi enskilt under en kort tid och utbytte åsikter. Kanske var det för att hon gillade samtalen som hon bestämde sig för att ställa en fråga till mig. Innan hennes fråga ställdes, stirrade hon stilla på mitt ansikte. Sedan frågade hon försiktig och allvarligt, “är det sant att när man masserar västerlänningar måste man också massera ’där’…?”

Jag förstod genast både frågan och till och med alla hennes känslor bakom frågan. Jag tog tag i hennes grova och starka händer, och tryckte dem försiktigt så att hon kände den uppriktighet med vilken jag berättade för henne. “Du, i hela ditt arbetsliv, över 50 år, tror jag att du säkert vet bättre än mig vad/hur Thaimassage är. Jag kommer inte att säga att det du frågade om inte finns men jag vill förstärka ditt självförtroende. Detta är inte vår äkta Thaimassage. Jag lovar att under hela mitt liv, om jag träffar någon som missförstår om Thaimassage, ska jag berätta sanningen för dem.” När jag sagt mina sista ord kan jag se många känslor i den drygt 70-åriga massörens ögon som stirrar på mig utan att blinka. Jag kunde känna hennes kärlek och förhållande till Thaimassage när arbetsbördan lades på mig genom mina ord och jag har tagit det i mitt Thaimassörs hjärta…

När jag började min egen Thaimassagesalong fick jag rådet av några att om jag inte ville att folk skulle missförstå att jag var en Thaimassage med Happy Ending, borde jag hitta ett namn som talade om vad jag gjorde/sålde utan att använda ordet ”Thaimassage”. Förutom att jag inte kunde komma på ett annat namn, kände jag att det skulle vara att förråda thailändsk massage och Thaimassörsvänner om jag tog ett annat namn Och det enda svaret jag fick var – “Thaimassage”. I alla fall var jag tacksam för dem som rekommenderade mig eftersom det fick mig att bestämma att jag skulle berätta sanningen för människorna. Det har du säkert sett på min hemsida om du besökt den. Oavsett om det beror på att jag använder namnet Thaimassage eller något annat har jag verkligen fått den här dåliga erfarenheten……

Jag tror att i alla länder i världen finns det människor som tänker och tycker olika, både goda och onda och detta gäller även Sverige. Bland de som kontaktar och frågar om Happy Ending finns både infödda svenskar och invandrare. Ovanstående exempel är bara en liten del. Det finns en del fall där jag tyvärr inte har bevisen kvar och otaliga telefonsamtal. En del ringde med ett vanligt nummer (ej dolt) och även om jag antecknat namnen på dem, har jag inga bevis utan bara minnen av samtalen. De flesta använder hemliga nummer och frågar direkt skamlöst efter Happy Ending. Populära frågor är t ex att få massage utan att ha kalsonger på, få stjärtmassage (en indirekt fråga när man inte vill ha kalsonger), en RIKTIG hela kropp massage, hur många kvinnor som jobbar (så de själva får välja) och någon annan typ av massage som syftar till sexuella aktiviteter. (**vid vanlig oljemassage får man ha kalsonger/trosor men täcker med en stor handduk och endast den otäckta delen masseras) Och nedan är en del av det sätt de frågar och hur jag bemöter dem.

En RIKTIG helkroppmassage

En RIKTIG helkroppmassage

Jag                       : Hi, Nunti Thaimassage.

070xxxxxxx         : Hi, jag letar efter en helkroppsmassage. En RIKTIG hela kroppenmassage. (betona på riktig)

Jag                       : Ja, jag har en hel kroppmassage men vet inte vad riktig hela kroppen som du sa beror på vad det menar.

070xxxxxxx         : En RIKTIG hela kroppen. Allt som finns på kroppen!  

Jag                       : Vet du vad du frågar om!!! Vet du inte att det är olaglig!!!  (mitt misstag som inte kan kontrollera ilskan. Men frågan är inte ny och jag vet vart den kommer att leda)

070xxxxxx           : Ursäkta mig om jag frågar fel. Allt som jag menar är bara benen och rumpan.

Jag                       : Det är inte konstig som jag blir arg för jag får så många konstiga frågor. Ursäkta mig om jag missförstår.

070xxxxxxx         : Jag förstår men jag är inte som de andra. Jag vill ha bara benen och rumpan massage. Min vän berättar att han har haft Thaimassage i ……. och hon masserade på rumpan. Det var jätteskönt.

Jag                       : Om Thaimassage gör mer än bara massage då får man veta att det inte är äkta Thaimassage, det är bara copy!!

070xxxxxxx         : Ja, och det är inte värt att gå till dem. Så jag kommer till dig och får rumpmassage?

Jag                       : Klart att jag masserar rumpan. Det kan orsaka ont till många ställer. Men! Jag ska kolla om det behöver! Inte när nån kommer och säg vill bara ha rumpan massage. Du får gå till den andra massagen istället. Det passar säkert bättre för dig!

Mina pengar kan köpa dig!

Mina pengar kan köpa dig!

En skön söndag, när jag och familjen var i en restaraung och åt middagen, ringde min telefon.

Jag                        :  Hi, Nunti Thaimassage.

070xxxxxxx             : Hi, Har du tid nu för mig och min vän.

Jag                        : Nej. Det är stängt på söndagarna, tyvärr.

070xxxxxxx         : Jag betalar 1000. Jag och min vän är turister och har varit här för att spela golf. Vi behöver massage nu.

Jag                        : Jag jobbar inte på söndag! eller gör du?  (Vad som jag hörde gör mig så arg och det fick mig att glömma det finns många som jobbar på söndag.)

070xxxxxxx         : Ja, jag jobbar och jobbar på söndagarna.

Jag                        : Gör du det? men det gör inte jag! Oavsett hur mycket du betalar!!! Hej då!

 

Detta gäller inte Happy Ending, men jag tror att låta dem tror att Thaimassör kan köpas med pengar får dem att tro de kan få allt som de vill t o m Happy Ending.

Bara efter arbetet

Bara efter arbetet

Jag                       : Hi!

070xxxxxxx         : Hi, har du tid nu? Jag och min vän vill ha massage.

Jag                       : Kl 10!! (på kvällen) VAD TYCKER DU när du ringer och frågar om massage nu??

070xxxxxxx         : Vet inte. Vi stutar bara jobbar nu.

Jag                       : Här är det äkta Thaimassage! Det stängs när det är natt!! Ringe inte mer!!

Du är bara blyg

Du är bara blyg

När jag fick ett samtal från någon med ovanligt beteende ska jag notera det numret även jag inte hoppas att se det ringer mig igen men då har jag fått.

Jag                       :  Hi, Nunti Thaimassage. (ett utan känsla röst efter har sett sparade namn)

utan kalsongen    : Hi, Kan man ha massage utan kalsongen.

Jag                       : Nej! man ska ha kalsongen!

Utan kalsongen   : Vågar du inte? Eller är du blyg? Du är.. bara blyg. (Tonen som provocerar utmaningen.)

Jag                       : Jag är ABSOLUT INTE BLYG men detta är ingenting om mitt jobb!!! Du har ringt och frågade mig innan! Om du fortfarande använder samma nummer så har jag ditt nummer. Även om du byter numret och ringer hur många gånger så ska du få samma svar! Det här är äkta Thaimassage! Man måste ha kalsongen!!

Känner bara sugen på massage

Känner bara sugen på massage

Jag                       : Hi, Nunti Thaimassage!!

070xxxxxxx         : Hi, Har du tid nu?

Jag                        : Vet du vilken tid det är nu!

070xxxxxxx         : Vet inte klocka halv 9 kanske. (Det är på kväll)

Jag                        : Varför ringer du nu!? Vad tycker du om Thaimassage!?

070xxxxxxx         : Vet inte. Jag är bara sugen på massage nu. (med en röst som inte bryr sig)

Jag                       : Här finns det bara Äkta Thaimassage! Det stänger när det är dags! Ring inte så här tiden!!!

Är detta din födelsedag?

Är detta din födelsedag?

Jag                       : Hi. (med en röst utan känsla då det är efter kl 20).

Okänd nr              : Hallo…o hallo. Är detta din födelsedag? (rösten som nog den som talar tror att det är den vackraste)

Jag                       : Vet du vem du ringer!!! Vem som du frågar den frågan till??

Okänd nr              : Det är bara en snäll fråga om det är din födelsedag.

Jag                       : Och jag frågar vem som du ställer frågan till!!

Okänd nr              : Du har nog haft en lång dag idag. Det är bara en snäll fråga till dig.

Jag                        : Ring inte mer när du inte vet VEM JAG ÄR!!!

Det handlar inte om Happy Ending men mitt nummer kan man hitta via Google. Så självförsvaret är skyddet för Thaimassage och Thaimassagensförsvaret är skyddet för självförsvar.

Sådana här konstiga telefonsamtal brukar komma efter att jag har haft en annonskampanj. Det är nog dumt att jag svarar på deras frågor men för mig är det viktigt att dessutom få höra hur de tänker så jag kan berätta sanningen för dem. Varje gång när jag pratar med dem indikerar min röst tydligt att jag skyddar Thaimassage men det är synd att de inte har någon empati och hör bara min dåliga svenska och upprepade gånger får jag samma fråga. Jag tror att en del av dem har varit hos mig för att testa utan att säga något och väntar på en signal eller ett tecken för ”extra tjänster”. En del försöker själva ge en ”köpsignal” t ex stön som inte har med smärtan från massagen att göra, de flyttar midjan fram och tillbaka eller försöker ta tag i min hand när jag masserar deras händer. Och även frågar direkt. Språkbarriären gör att jag blir arg på mig själv många gånger när jag inte kan säga allt vad jag vill men självklart har alla fått värdefulla lärdomar på mitt sätt, vare sig direkt eller indirekt (tystad).

Kan du hjälper mig

Kan du hjälpa mig

Följande hände när jag jobbade i en massagesalong innan jag startade en egen salong. När jag masserar ryggen och innan kunden vänder sig för att ligga på ryggen känner jag att han rör sig och beter sig lite konstigt. Medan jag förbereder för att massera framsidan så räcker han ut sin hand med en 500-lapp. “Kan du hjälpa mig?”. Jag blir så arg och frågar honom, nästan skriker, ”Ska du vara TYST! eller ska du gå här ifrån!!!” Jag stannar en stund och tittar med stora ögon på honom. Om det inte går så ska jag inte fortsätta även om det inte är min salong. Han stänger ögonen och blir tyst. Jag lugnar ner mig och efter en stund fortsätter jag massera som en vanligt. När massagen är klar skyndar han ut från salongen. Detta var första gången jag upplevde den mörka sidan av Thaimassage. Jag kände mig deprimerad för Thaimassagens skull men också för svenskarna samt att jag måste kämpa mot det på jobbet….

Min perfekta kropp

Min perfekta kropp

Min gamla salong som jag hade innan jag flyttade till Falkenberg låg på en inredd vind. Efter en vanlig massage som inte innehöll något konstigt eller konstiga signaler från kunden, frågade han om han kunde duscha. Jag väntade på honom vid kassan som är mellan duschen och massagerummet. Efter duschen gick han förbi mig tillbaka till massagerummet med en badrock på sig. När han var i massagerummet hör jag hans röst, ”Du”, rösten tystnar en stund innan han ställer frågan ”Kan jag använda handduken för att torka av?”. ”Ja”, svarar jag medan jag vänder mig mot honom. Vad jag får se är en man som använder en hand för att luta sig mot dörrkanten. Med den andra handen håller han, med handen på sin höft, rocken öppen så man kan se allt på den nakna kroppen. Förmodligen i den position som han tyckte är den coolaste. En vältränad 35-årings kropp är nog inte fel om han tycker om sin kropp. Men det är synd för honom. För mig betyder kroppen bara muskler. ”Ja, du får använda den, ingen fara.” Jag svarade utan känsla medan jag stirrar stilla på hans ansikte och vänder mig mot kassan och fortsätter göra vad jag brukar. Jag visade inte att jag var förvirrad, chockad eller ens arg. Kanske var det pga det som han, efter att ha stirrat på mig en stund, vände sig om och snabbt tog på sig kläderna. Om jag skulle behöva hjälp i min salong på vinden skulle det vara svårt för någon att höra mig. Om jag inte har något bra föremål att skydd mig med, skulle jag nog vara galen. Men han vet inte. Vid kassan frågar jag honom vanligt om han vill ha något att dricka och stämpelkort (då hade jag) även om jag trodde att svaret skulle bli nej. Efter hans ”nej” skyndar han sig bort och han kom aldrig tillbaka igen. .

En berättelse om Thaimassage

En berättelse om Thaimassage

En gång, i min gamla salong, under massagen av en äldre drygt 70 år gammal man, gungade kunden och vred höfterna under ett tyst stönande ljud. Jag som är Thaimassör och en 40-årig mamma vet precis skillnaden mellan beteende pga massagens känsla och det som syftar till annat. Jag funderade under massagen hur jag skulle hantera den här situationen. Sättet man klär sig på kan absolut inte indikera människors mänsklighet, men en del av de som visar respektlöshet mot andra, inte heller respekterar sig själv. Mitt första intryck när jag får syn honom, är att han är en vanlig artig svensk för mig. Klädsel, ögonen, blicken, talet eller hur han rör sig, – allt indikerar att han inte är konstig eller farlig men ibland kan den humana sidan urholkas med tiden. I det här kalla landet finns många äldre som uthärdar kylan i hjärtat.  Han var nog en ensam pappa som längtade efter sina barn, som han inte ofta haft kontakt med. Han var nog en snäll man som tog hand om sin sjuka fru. Han var nog en äldre svensk som är knuten till en kultur av självförtroende/självtillit och försökte klara sig själv. Det kan också vara att han hade fått fel information om Thaimassage eller vad som helst. Det gjorde att jag bestämde mig för att jag måste berätta sanningen om Thaimassage för den här svensken…..

”Jag har varit i Sverige i ungefär 4 år och jobbat som Thaimassör i 1 år. Jag trivs jättebra här både som en invandare och som massör eftersom jag känner att svenskar är snälla, har bra kunskap, förståelse och är rättvis till invandare. Jag tycker om både Sverige och svenskarna.” Jag berättade lugnt utan att han frågade något.  När jag talat färdigt blir allt tyst och stilla. Inga ord från honom, inte heller rörelse. Jag tror inte att alla svenskar som betett sig så här mot mig, kan förstå berättelsen. Det blir nog som jag tror, han förstår trots min inte så bra svenska. Jag tror att den massagen nog blev en lång massage för honom men jag fortsatte massera så bra jag kunde.  När han skall betala frågar jag honom vänligt om han vill ha något att dricka och stämpelkort. Han säger nej och skyndar sig så mycket att han nästan inte kan sätta på sig skorna på rätt sätt. Sedan den dagen har jag aldrig sett honom igen. I det här fallet kände jag mig inte arg, inte heller glad utan förstår. Men jag har mitt ansvar och mitt område som jag måste skydda….

.

Jag har haft olika Thaimassage i olika salonger 1

Jag har haft olika Thaimassage i olika salonger 1

Falkenberg är en turiststad, vilken gör att jag har haft turister som kunder ibland. En gång under en vanlig massage när jag masserade på benet, sa kunden, “Aj, det var nära”. Jag stannar upp en stund och tänker om ”det” händer igen. Att kämpa mot liknande kunder tidigare gjorde att jag inte hade tålamod kvar även för en liten händelse. “Jag masserar som vanligt och har ingen avsikt att ge mer än massage”, sa jag allvarligt. Jag skulle sluta om något ovanligt hände, men det blir tyst. Jag väntar en stund, sedan fortsätter jag massera som vanligt. Efter en stunds tystnad berättar han att han har haft Thaimassage i en nära stad och berättar lite om sin åsikt om människor och invandare, några andrar korta livserfarenheter av en 91-åring samt livet de senaste två åren sedan han förlorade sin fru som han levt länge tillsammans med. Känslan när jag hör hans berättelse, även om den är kort, gör att jag tror att han är en person som är nöjd med sitt liv som han levt utan att störa andra. Min irritation ändras till förståelse och jag är tacksam att få höra hans livserfarenheter. Han berättar att han är stolt över att fortfarande kunna köra bil. Jag förstår det eftersom detta nog är som en vän för honom i resten av livet och utan att berätta tror jag att han nog har besökt olika Thaimassagesalonger, inte av sexuella orsaker huvudsakligen utan det är lätt att få kontakt med thailändare. Innan han går säger han tack som en vanlig svensk och räcker ut handen för att hålla min hand. “Tack själv och du får en kram istället” svarar jag till honom och omfamnar honom. ”Om du vill så är du alltid välkommen att komma hit igen.”, säger jag medan jag får en varm och artig kram tillbaka från honom….

 

Jag har haft olika Thaimassage i olika salonger 2

Jag har haft olika Thaimassage i olika salonger 2

Efter att ha torkat ryggen med en varm handduk innan jag börjar massagen, hörde jag kunden ställa en fråga. “Har du body mot body massage?” Jag stannar upp en stund, ”har den kommit igen??” Trots att jag känner mig så trött på dessa händelser får jag kraft från min ilska. Handdukskorgen läggs på skåpet, som ligger bredvid sängen, med en av ilska framkallad kraft. Bang!!! “Vad sa du!!!” “Det var en gång när jag fick Thaimassage som en massör visade mig ’body mot body’ massage.” “Ska du vara TYST eller gå här ifrån!!” Han blev tyst. Jag väntade en stund. När han var tyst kunde jag också massera. Jag masserade som vanligt utan att han betedde sig ovanligt. När allt var klart och innan han gick så lyfte han upp händerna på bröstet för att artigt visa respekt mot mig samt ber om ursäkt. “Jag jobbar och har varit i olika område i Sverige. Jag har haft olika Thaimassage och också hittat olika stilar. När jag hittar någon som är bra så kommer jag tillbaka när jag kan. Jag ber om ursäkt om jag har gjort dig illa.” Jag lyfte mina händer mot bröstet och visade artigt respekt tillbaka och lät honom förstå att jag förstod utan att säga några ord…..

 

Jag har haft olika Thaimassage i olika salonger 3

Jag har haft olika Thaimassage i olika salonger 3

Endast ett fåtal män har, under hela mitt arbetsliv, kommit till mig i salongen och tagit av sig kalsongen. Kanske för att de ringt och frågat först. Ändå händer det mig ibland. Första gången kan jag säga lugnt, “ursäkta, du bör ha kalsongen på dig”. Med tiden har det ändrats till att jag säger, “du ska ha kalsongen på dig!”.  Och nyligen för några veckor sedan insåg jag att mitt humör förändrats mycket. Jag har ingen tolerans för att acceptera sådana händelser längre. När en ny kund bokat en behandlingsmassage frågar jag som vanligt var han har ont eller är stel. Han sa överallt och mycket på insidan av benet. Han berättar samtidigt som han pekar på insidan av sina båda ben. ”Ok, det är inte ofta man har ont i båda benens insidor eftersom de flesta musklerna som burkar bli skadade först är ländryggen och hela benen men det är klart att det är muskler där som kan skadas. Allt beror på hur man använder kroppen”, tänkte jag medan jag lyssnade på honom. Jag förklarade hur jag skulle behandla honom. Han sa att han ofta har haft Thaimassage så jag får massera hårt. Medan han pratade förberedde han sig och det sista han tog av var kalsongen! Det kändes som något sköt upp i mitt huvud. “VAD GÖR DU!!!”  Jag talade inte utan skrek. “Du MÅSTE ha kalsongerna på”!! Vad vill du ha?!? MASSAGE eller VAD!” “Lugn, lugn, jag har haft olika Thaimassage innan”, sa han medan han tog på sig kalsongen igen och la sig på massagesängen. Jag täckte honom tveksamt med en stor handduk. Ska jag massera…? Jag stod fortfarande still en stund och funderade. Nej. Om det inte är säkert ska jag inte! Jag ska inte låta mig må illa och känner det äckliga på mina händer igen!.

“De som gör mer än bara masserar ger inte äkta Thaimassage! Här finns bara äkta Thaimassage! Om du inte vill ha det så får vi sluta!”. Jag talade allvarligt med bestämd hög röst och stod fortfarande stilla och väntade på hur det skulle bli. Det blev tyst, bara hans huvud som skakade 2–3 gånger. Jag visste att jag inte varit snäll mot honom men när han kan vara tyst så kan jag också massera. Jag började massera som om han vore en vanlig kund men mina tankar for runt i huvudet. Jag tror inte att hans huvudskakning var menat som ett svar på min fråga utan att han var trött på mitt beteende. Man brukar tycka att andra är konstiga bara för att man jämföra deras handlingar med vad man är bekanta med. Jag var för honom säkert konstig, och kanske oartig, om han har fått vara utan kalsong i andra salonger. Jag observerade att han tog av  kalsongen enkelt och obekymrat utan att fråga mig alls. Och för mig är han riktigt oartig och respekterar inte Thaimassage. Under alla mina 7 år i arbetslivet har jag haft många olika kunder, både män och kvinnor, men varit med om en sådan händelse bara ca 5 gånger. Jag kan inte låta bli att tänka på hur många thailändskor som måste vara tvungna att massera kunder som inte vill ha kalsongen på sig. Förutom att de vill ha en hård massage vill de också ta sig friheter. Jag kände mig deprimerad men jag försökte sluta tänka på det och ändra mitt fokus till den stela kroppen, innan jag kunde fortsätta massera mer. Denna stackars kropp, om den ofta masseras, får troligtvis inte äkta Thaimassage men idag får han lära sig vad en äkta Thaimassage behandling är. Under massagen hände inget konstigt. Hela tiden och vid kassan kunde jag bara säga ”tack” automatiskt. Även han sa bara tack och hej då innan han gick sin väg. Naturligtvis, när man inte känner att man har gjort något fel, har man svårt att ändra sig. Jag tror inte att jag kan ändra mannens beteende men åtminstone har han läst sig att det finns ÄKTA Thaimassage..

Allt detta är bara en liten del av allt jag har upplevt. De som har varit hos mig och inte hittar vad de vill, kommer inte tillbaka igen. Jag är extrem när jag gör någonting och är fullt fokuserad och tillägnar all min kraft på den saken. Så om man lärt känna bara en sida av mig, har man nog svårt att förställa sig mina andra sidor. De som har gjort något elakt mot mig får bekanta sig med en elak thailändska. Tvärtom, de som lärt känna min vanliga sida har nog svårt att tänka sig hur jag kan försvara mig och göra som jag berättat. I verkligheten, även om jag vet vad jag gör blir jag själv också överraskad många gånger över min mörka sida. Och den här mörka sidan gör nog att jag kan vara oavsiktligt otrevlig mot vissa vanliga kunder. Jag är beredd på att möta dessa beteenden men känslan när man förbereder sig inför att möta vad som kommer att bli och att möta den riktiga situationen på riktigt är helt annorlunda. Detta gör att jag många gånger känner mig tveksam till att svara när telefonen ringer, särskilt om det är ett hemligt nummer. Inte på grund av rädsla, utan av ledsamhet. Inte för mig själv utan för Thaimassage, deras handlingar, dem själva och deras land. Jag är en person som burkar tänka på saker även om jag inte kan påverka. Trots att jag blir arg vid dessa händelser skulle jag iallafall klara mig väldigt enkelt och vara likgiltig om de bara påverkade på mig. Men det gör de inte, de påverkar absolut inte bara mig….

 

Del 2

  • Media & kommunikation, lagar och thailändsk massage
  • Hur jag kan orka med otrevliga kunder och hur jag ’tvättar’ mig
  • Och var man kan hitta Happy Ending!