Bidragsgivare

“KOPPLA AV MED MASSAGE OCH VAR SAMTIDIGT EN BIDRAGSGIVARE”

Tack alla kunder för att ni bidrar till att Nunti Thaimassage kan stödja 65 barn i Thailand 2018.

MaeToom skola
Mae Toom skola ligger i Mae Chaem district, Chiang Mai. Det är en dagis-till-grundskola (klass 6) och det finns totalt 61 elever, 32 flickor och 29 pojkar. (plus 4 barn utan id-kort som inte kan registrera sig = 65 elever). Eleverna består av thailändskt infödda barn och barn från en liten bergstam i norra Thailand. De flesta föräldrarna lever fortfarande på det traditionella sättet som skiljer sig från thailändare i storstäderna. Så den här skolan är en av skolorna som ofta besöks av folk som ger tillfällig hjälp. Men det ges ingen hjälp att verkligen förbättra barnens välbefinnande på lång sikt. P g a avståndet från huvudstaden och familjernas livsstil ger regeringen inte dessa barn viktig grundläggande hjälp.

Mae Chaem
Mae Chaem är ett område på cirka 2700 kvadratkilometer. Topografiska egenskaper är skog och branta berg som står för cirka 70% av det totala området. 20% är sluttningar och 10% slättområden. Mae Chaem är ett distrikt i Chiang Mai provinsen som ligger i norra Thailand. Det ligger 147 km från Chiang Mai och ca 65 km ifrån Doi Inthanon, som med sina 2 565 meter över havet är det högsta berget i Thailand, vilket gör det området till en av de kallaste platserna i Thailand. Befolkningen består av infödda thailändare och en flera bergsstammar. De flesta folken lever fortfarande enligt gamla kultur och livsstil som skiljer sig från de på slätten eller i storstäderna. Själva charmen och kulturen gör att denna plats är ett populärt resmål hos thailändare, särskilt de som bor i storstäderna.

Bakgrund
Senast när jag var hemma i Thailand träffade jag en gammal vän som jag inte hade träffat på nästan tio år och fick veta att vännen som åkte hemifrån och jobbade i en storstad, nu jobbar som lärare i Mae tum skolan. En skola där man inte vill arbeta om man gillar stora städer, moderniteter eller bekvämlighet. Och när jag pratade med henne kunde jag känna hennes engagemang, kärlek och uppriktighet som hon har för sina elever. Varje gång när hon pratade och berättade om barnen kunde jag känna och föreställa mig barnens glädje och obehag i hennes ansikte, hennes leende och dysterhet. Jag insåg att när jag hade chansen, ville jag stödja det vackra leendet. Ett leende som också var dussintals barns leende.

Vad hjälper vi?
December är månaden nära festivalerna jul och nytt år. Jag tycker att det skulle vara en möjlighet för Nunti Thaimassage att ge lite glädje till barnen. Så jag kontaktade vännen för att informera om mitt mål och frågade henne om hon kunde hjälpa mig med att hjälpa alla barn med 10 000 Bath.Detta samtidigt som det är vintertiden i Thailand och det är nödvändigt för barn att ha en jacka. Vännen berättade att barnen får hjälp med jacka ibland men de var begagnade. Vi kom överens om att det skulle bli en ny jacka till alla barn. Jag frågade om hon kunde hjälpa mig med allt det praktiska eftersom jag själv inte är i Thailand.

Nunti Thaimassage fick en chans att stödja 65 barn med nya jackor. Varje jacka kostade 180 Bath så det blev totalt 11.700 Bath = 3.244 kr (det över 10.000 Bath skänktes av familj i Thailand).

Målet
Det är nog inte lätt för många människor som kan skaffa sig nya kläder så ofta man vill, att föreställa sig barns känslor som inte ofta har möjlighet till det, även om det är en enkel jacka.

Syftet med hjälpen är;

 • Utnyttja chansen

  Även om Thailand och Sverige har många olikheter, är båda länderna unika i sin egen vackra stil, tycker jag. När två fina saker har chans att träffas kan resultatet bli något fint. Jag och min sambo vill i Nunti Thaimassages namn gärna vara en liten representant genom att utnyttja chansen att vi träffats och skapa lite glädje och leende.

 • Litet blir stort..

  Det finns många som börjar litet med att ge, vilket tillsammans blir en stor hjälp. Jag är väldigt glad att kunna vara en av dem. Och jag önskar att de små leenden som jag ger till de 65 barnen skall kunna sprida sig och få deras nära och kära att le nu och i framtiden.

Vad vill vi ha från dig?
“Koppla av med massage och var samtidigt en bidragsgivare”

Vad jag vill ha från dig är inte en donation. Jag vill att alla våra kunder ska koppla av med min massage eller till och med återhämta sig från muskelsmärta. Och vara glada att få vara en bidragsgivare, då delar av massageintäkterna kommer att användas till att även i fortsättningen hjälpa barn i Thailand.

GALLERY

“KOPPLA AV MED MASSAGE OCH VAR SAMTIDIGT EN BIDRAGSGIVARE”

Tack alla kunder för att ni varit en del i att Nunti Thaimassage kunnat ge stöd till barn i Thailand 2019.

MaeToom skola

Ban Mae Tum skola ligger på ett berg i norra Thailand, i Mae Chaem district, Chiang Mai. Det är en dagis-till-grundskola (klass 6). Eleverna består av thailändskt infödda barn och barn från en liten bergstam. De flesta föräldrarna lever fortfarande på det traditionella sättet som skiljer sig från thailändare i storstäderna.

Bakgrund

Som en konsekvens av år 2018 när Nunti Thaimassage & Shop fick möjlighet att ge jackor till Mae Toom skola och trots att jag sa till dem att jag inte ville ha något från dem, men med känslan hos barnen och läraren att ge tillbaka när de tar emot något, fick jag en souvenir som barnen lär sig att tillverka under studier som ingår i grundläggande karriärtimmar. Det är väskor som barnen väver för hand och dessa barnhantverk brukar skolan ge som souvenir till besökare eller till de som stödjer skolan.

Och dessa väskor gav mig idéer om vad jag nog kunde göra för barnen 2019. Så jag kontaktade min vän som fortfarande arbetar som lärare i Mae Toom skolan och är personen som hjälpte mig att ge jackor till barnen förra året. Hon beskrev väskornas ursprung som var en del av undervisning och inlärning för barnen, där hantverk är en del av denna. Ibland samarbetar skolan med föräldrar eller bybor som är skickliga i hantverk och som kommer och hjälper till att undervisa barnen i till exempel vävning. Hon berättade att projekt för att lära barn hantverk kommer att få kommunens stöd med 3000 Bath per läsår. Jag tror att om skolan vill eller kan lära barn mer kopplat till ett yrke är det troligt att det kan vara användbart för barnen eftersom det är få på berget som har möjlighet att fortsätta sina studier på högre nivåer. De flesta måste avsluta studier tidigare för att hjälpa sina föräldrar att arbeta, och ofta arbetar de inom jordbruk och trädgårdsskötsel. Deras jordbruk är vanligtvis för familjens egna behov, inte så att de kan tjäna pengar för ett bättre liv. Dessa yrkesutbildningar kan ge dem ett alternativt yrkesval. Dessutom kan skolan själv utveckla sitt eget hantverk till produkter om de vill.

Vad stödjer Nunti Thaimassage & Shop?

 • Stödjer yrkesprojekt för barn med 12000 Bath (plus ytterligare 13000 Bath från oss privat, totalt 25000 Bath). Läraren kommer att dela upp det till tre aktiviteter, doftljus, handvävning och stickning.

 • Uppmuntra skolan att skapa egen logo för att används som logotyp för barnhantverk.

Målet

Målet för Mae Toom skolan 2019

 • Att stödja yrkesutbildning för barn under skoltiden och möjliggöra en framtida karriär inom området.

Målet för Mae Toom skolan 2020

 • Ytterligare stöd om skolan vill och kan se att de kan utveckla sina produkter till en högre standard och kvalitet (efter utbildningen) för att kunna sälja till marknaden i staden (Mae Tum ligger på en hög kulle, långt borta från större städer).

 • Ytterligare stöd för att skapa en webbplats där skolan kan sälja sina produkter

 • Stödja produktutveckling för skolans produkter eller t o m produkter från byborna, för att ge dem möjlighet att sälja sina produkter på Nunti Thaishop’s sida, när den är redo.

Målet av Nunti Thaimassage & Shop

1.Utnyttja chansen

Även om Thailand och Sverige har många olikheter, är båda länderna unika i sin egen vackra stil, tycker jag. När två fina saker har chans att träffas kan resultatet bli något fint. Jag och min sambo vill i Nunti Thaimassage’s namn gärna vara en liten representant genom att utnyttja chansen att vi träffats och skapa lite glädje och leende.

2.Litet blir stort.

Det finns många som börjar litet med att ge, vilket tillsammans blir en stor hjälp. Jag är väldigt glad att kunna vara en av dem. Och jag önskar att de små leenden som jag ger till de 65 barnen skall kunna sprida sig och få deras nära och kära att le nu och i framtiden.

Vad vill vi ha från dig?
“Koppla av med massage och var samtidigt en bidragsgivare”

Vad jag vill ha från dig är inte en donation. Jag vill att alla våra kunder ska koppla av med min massage eller till och med återhämta sig från muskelsmärta. Och vara glada att få vara en bidragsgivare, då delar av massageintäkterna kommer att användas till att även i fortsättningen hjälpa barn i Thailand.

GALLERY

“KOPPLA AV MED MASSAGE OCH VAR SAMTIDIGT EN BIDRAGSGIVARE”

Tack alla kunder för att ni är en del i det som gör att Nunti Thaimassage kan ge ekonomiskt stöd till 20 barn i Thailand..

Khang Pao skolan
Skolan är en kommunal grundskola med totalt 225 elever, från dagis till klass 6. Den ligger i Chom Thong i provinsen Chiang Mai i norra Thailand. Chom Thong är ett litet distrikt ca 50 km från staden Chiang Mai med en befolkning på ca 67.000 och med 14 kommunala grundskolor och 3 privata skolor.

I närheten av Khang Pao skolan finns också 2 privata skolor. Enligt thailändsks tro är kvaliteten i privata skolor högre än i de kommunala.Så familjer som har det gott ställt ekonomiskt väljer att skicka sina barn till privata skolor. Khang Pao skolan är valet för familjer som har knappa resurser.

Vid början av studietiden kommer alla barn (klass 0-6) att få ett bidrag från kommunen med 360 Bath att bidra till inköp av skoluniformer eller skor. Eftersom barn växer fort, lämnar de in sina urvuxna kläder till klassläraren i slutet av varje termin. Kläder som fortfarande är i gott skick ges till de yngre barnen. På det viset kan bidraget på 360 bath även användas till andra behövliga saker.

Hur hjälper vi?
Vi kontaktade skolan i juli 2017 och informerade att vi ville stödja barnen och att vi hade en budget på 10.000 baht (ca 2.500kr). Skolan rekommenderade oss att hjälpa varje barn med 500 baht, vilket skulle räcka till 20 barn.

 • Nunti Thaimassage stödjer de 20 barn som är i störst behov av hjälp.
 • Vi har startat en tävling (uppdelad på 3 olika utbildningsnivåer) med ämnet “Skillnad mellan Thailand och andra länder (de får själva välja vilket land de vill jämföra med). Tävlingen är uppdelad i klass 0 (förskola), klass 1-3 och klass 4-6. Totalt 12 priser i olika prisnivåer; 300, 200 och 100 baht.
 • Plus att vi ger lite godis till de som inte får del av bidragen.

Målet
500 baht kan tyckes vara lite pengar för många människor. Men för dem som har begränsade resurser är det mycket värdefullt.

Syftet med hjälpen är;

 • Att ge och hjälpa.

  Sverige mot Thailand. Jag tycker att Sverige är ett land med hög levnadsstandard och hjälpsamma människor. Många svenskar är villiga att hjälpa andra medan det i Thailand finns många som saknar resurser och behöver hjälp. Nu när jag bor i Sverige vill jag, som nybliven svensk, göra så mycket som jag kan.

 • Litet blir stort..

  Det finns många som börjar litet med att ge, vilket tillsammans blir en stor hjälp. Jag är väldigt glad att kunna vara en av dem. Och jag önskar att de små leenden som jag ger till de 20 barnen skall kunna sprida sig och få deras nära och kära att le nu och i framtiden.

Vad vill vi ha från dig?
“Koppla av med massage och var samtidigt en bidragsgivare”

Vad vi vill ha från dig är inte en donation. Vi vill att alla våra kunder ska koppla av med vår massage eller till och med återhämta sig från muskelsmärta. Och vara glada att få vara en bidragsgivare, då delar av massageintäkterna kommer att användas till att även i fortsättningen hjälpa barn i Thailand.

GALLERY