Anledningar till varför man bör få massage.

Oavsett vem eller vad som har utformat människokroppens struktur har detta gjorts på ett vackert och intelligent sätt. Varje organ i kroppen är viktiga och har olika funktioner. Den viktigaste delarna finns längst in och skyddas av mer än 600 stora och små muskler. Musklerna har olika funktioner och dessutom tillåter de att man kan flytta (rör sig) som man vill. Blodkärl, nerver och även ryggmärgen som alla vet är viktig, döljs också under musklerna.

Effekter på muskelsammandragning eller spänningar

Det är allmänt känt att när fetthalten i blodet är för hög, kan det vara en viktig riskfaktor som orsakar många sjukdomar, men hur påverkar muskelsammandragningar och -spänningar vår kropp?

Naturligtvis är smärta det första man känner när musklerna används fel, till exempel om man har dålig hållning, belastar samma muskel länge, efter en olycka och även när man har varit stressad. Men de konsekvenser som kan ha förbisetts är att när musklerna blir spända kan de trycka på de viktiga blodkärlen, nerverna och även ryggmärgen. På samma sätt som trafikstockningar kan orsaka förseningar vid resor, när mekaniken (systemet/funktion) i kroppen förstörs, kan det leda till sänkt hastighet, flexibilitet eller rörligheten, när blodflödet till delar av kroppen går långsamt.

En bil som är väl underhållen och kontrolleras regelbundet, kan användas under lång tid. Att tänka på muskelavslappning och undvika och behandla muskelsammandragningar och -spänningar kan vara ett bra sätt att hjälpa kroppen att må bra under lång tid.
 
Ta hand om sig själv är enkelt

Förutom att massage är avslappnande och njutbart, hjälper det också musklerna att slappna av. Massagen botar symptomen men inte det verkliga problemet till värk och spänningar. För att undvika problemet är det viktigt att man använder sin kropp på rätt sätt- T ex kan ryggsmärta orsakas av att man sitter fel, lyfter skaer på fel sätt etc. Om man har ett stillasittande arbete kan man omväxlande stå upp och sträcka ut musklerna och/eller gå omkring ibland. Massage kommer att göra att man känner sig bättre, men om man inte ändrar beteendet, kan den inte bota.   Bästa läkaren för din kroppen är faktiakt du själv!

Vad är Thaimassage?  Varför är det en bra behandlingsmetod?

Thailändare har ett naturligt förhållande till Thaimassage sedan urminnes tider. Förutom att massage är ett sätt att slappna av är Thaimassage också, för thailändare, en vetenskap som kan hjälpa till att behandla sjukdomar.  Detta genom att massera, knacka, klämma, böja, gnugga, vrida, trycka m.m. – beroende på typ av massage – för att öka flexibiliteten och minska spänningar i muskler, senor och fascia.

“Thaimassage” började inom familjen som hjälp för att minska smärta och trötthet efter en dags hårt arbete. Sen utvecklades det till en egen verksmahet och har blivit berömd och välkänd i hela världen. Men några har uppfattningen att Thaimassage orsakar smärta, inte botar smärta. Det skulle kunna vara både rätt och fel. När man inte har muskelsammandragningar eller spänningar när man får Thaimassage  är målet endast att ge en avslappnande och nutbar massage. Men om dina muskler har varit spännda innan du får massage så kan upplevelsen påverkas, mer eller mindre beroende på symtomen av dina muskelspänningar, bland annat hur lång tid du har haft dem. Så hur “ont” det gör beror på hur din kropp mår.

Massage i Thailand har utvecklats från erfarenheter och ideer, från generation till generation, till dagens Thaimassage som är ett bra och erkänt behandlingssät för kroppens muskler, baserat på kroppens anatomi.

Om du fortfarande undrar över utvecklingen fram till dagens Thaimassage – tillåt dig att testa hos Nunti Thaimassage & Shop.