Fortfarande en populär fråga hur det är skillnad mellan traditionella massage och oljemassage. Detta kan nog få ni som är skeptiska förstå skillnaden mellan de två.

Nunti Thaimassage & Shop

Thai traditionell massage

Den ursprungliga massagen av Thaimassage, som fokuserar på tryckpunkter utan att använda olja. Massagestilen går ut på att trycka och lyfta handen för att sedan trycka på nästa tryckpunkt.

 

Man kan massera kroppen genom att använda olika massagetekniker;

  • Trycka på olika delar av kroppen genom att använda sin kroppsvikt.
  • Klämma ihop delar av kroppen, pressa ihop dem.
  • Rullande rörelse för att mjuka upp t ex leder. Kombinerat med en roterande rörelse så att det blir ett kontinuerligt tryck över hela det behandlade området.
  • Gnugga/gnida huden för att öppna upp porerna. Används ofta vid behandling med läkemedel för att kroppen bättre skall absorbera eller vid oljemassage.
  • Vridning för att sträcka ut senor/ligament runt leder, för att skapa en större rörlighet.
  • Vridning med en roteranderörelse (likt att krama ut vatten ur en trasa).
  • Böja kroppsdelar för att sträcka ut muskler, senor och fascia. Skapa en större rörlighet i kroppen.
  • Hamra lätt på musklerna för att mjuka upp dem, släppa på spänningar och stimulera musklerna.
  • Knacka, som ”Hamra” fast lättare, med mindre tryck.

Oljemassage

Den ursprungliga Thai traditionell massagen är massage utan olja (fokuserar på att trycka på tryckpunkter). Så Thai oljemassage, eller kort Oljemassage, är en kombination av massagestilar mellan välbefinnande av klassik oljemassage (vilket inte är en massagestil som har sitt ursprung i Thailand) och intensiteten av Thai traditionell massage. .

Med andra ord, det är en massage som både använder olja för att gnugga/gnida på musklerna, och till och med att trycka in några lämpliga tryckpunkter (de flesta, varje Thai salong kan ha olika stilar).

Hur skiljer sig Oljemassage i Thai salong från andra klassiska oljemassager?

Faktum är att de har både likheter och skillnader. Likheten är användandet av olja. Det är en massage utan att lyfta händerna från kroppen, och gnugga eller massera kontinuerligt på musklerna.

Skillnaden är att Thai oljemassage innehåller delar av den unika Thaimassagen i en blandning av massage som att trycka, klämma, vrida, böja, hamra, knacka. Detta gör att även olika thaimassagesalonger kan ha sina egna stilar.

*** Nuntis oljemassage är en perfekt blandning av klassisk oljemassage och traditionell Thaimassage. Med fokus på anpassning för att passa kundernas olika behov.

Att ta spaghetti som exempel.

Spaghetti är inte thai mat, men i Thailand får du äta olika stilar av spaghetti, till och med thailändsk spaghetti som har anpassat smaken av Thaihet i, tills den blir en spaghetti i thailändsk stil. Efter det tar thailändare med sig den thailändska spaghettin för att sprida utomlands. Så du kan äta spaghetti (thai stil) på en thairestaurang. Eller få oljemassage i en Thaimassagesalong.

Som kan ses att vid den traditionella thailändska massagen har man tunna kläder på sig (det ska inte vara tjocka tyger eller jeans), men vid oljemassage får man ta av kläder och täcker med en handduk.

 

I Thailand, om du säger till thaimassör att du vill ha en thailändsk massage, kommer du nog få en oljemassage. För de flesta thaimassör tror att turister gillar oljemassage. och kallar oljemassage för Thaimassage.

De flesta thailändare som gillar att massera kommer att välja traditionell Thaimassage. För vissa gillar inte att ta av sig kläderna, och en annan anledning är att vissa thailändare tror att oljemassage bara är en mild beröring.

Några av mina svenska kunder har bokat Thai traditionell massage av misstag. När jag förklarade för dem att den fokuserar på tryckpunkter utan att använda olja, så sa några till mig att “jag skulle vilja byta till en riktig massage som använder olja”.

Vilken är min favoritmassage att ge? Jag gillar oljemassage blandat med thailändsk tryckmassage. Eftersom förutom att gnida olja är en bekväm behandling, kommer den att bidra till att minska muskelskador. Och att blanda med den thailändska pressen blir perfekt och kommer att få musklerna att slappna av bra.

Tack för att ni läste
Nunti😊