Typer av Nunti massage

De olika massagetyperna vi erbjuder och vad som skiljer dem åt

Thaimassage består av olika typer av massage. Vi har dock valt att erbjuda de mest populära och delat in dem i tre grupper efter syftet med massagen; Avkoppling, Behandling och Kombo-massage. Samtlig grupper innehåller olika typer av Thaimassage; Thaitraditionell massage (Kroppsmassage/Thaimassage), Oljemassage, Varma stenar massage Örtmassage, Ansiktsmassage och Fotmassage.

Nedan följer en beskrivning av de 3 olika grupperna av massage;

1. Avkoppling massage

Avkopplingsmassage är perfekt för kunder som vill ha en lättare massage. passar bra om man känner sig sliten och trött, vill underhålla kroppens balans, vill ta hand om kroppen och vill få en avkopplande stund. Det kan vara Thaitraditionell massage (Kroppsmassage/Thaimassage), Varma stenar massage,  Oljemassage, Ansiktsmassage eller Fotmassage. Massagen kan ske över hela kroppen eller en speciell kroppsdel t.ex. huvud, nacke, axlar, armar eller midja, ben, vader eller fot, beroende på kundens behov och tid (enstaka kroppsdel går fortare).

2. Behandling massage

Massage som passar bäst om du har värk, ömma eller trötta muskler. Kan vara Thaitraditionell massage (Kroppsmassage/Thaimassage), Oljemassage, Varma stenar eller Örtmassage. Vilken massagetyp som är lämpligast beror på var den värkande/ömma muskeln finns, hur kraftig symtomen är, hur länge man haft problemen samt i övrigt kundens behov. Thaitraditionell massage fokuserar på den aktuella muskeln med punktmassage medan Oljemassagen är mer gnidande, Varma stenar massage med hjälp av värme, Örtmassage med hjälp av värme och örter. (Massagen kan vara hård eller lätt beroende på kundens/kroppens behov och/eller önskemål).

3. Kombo massage

En längre massage som varar 90-120 min. Man kan antingen kombinera två eller fler olika massage eller ta ett extra långt pass med sin favoritmassage. Perfekt för kunder som vill ha en riktigt avkopplande massage eller har värk men också vill få en skön avkopplande stund.

Beskrivning av de olika massagetyperna;

Thaitraditionell massage

Den här massageformen har många olika namn (Kroppsmassage, Thaimassage). Men principen för massagen är att verka för ökad flexibilitet och avslappning av musklerna genom att trycka, massera, knacka, klämma, böja m.m. (massör lyfter händerna mellan tryckpunkterna). En enkel visuell beskrivning är att kunden har lätta, avslappnande kläder på sig för att det skall bli lättare att stretcha och/eller dra vissa kroppsdelar, vilket är en del av massagestilen.

Massören kan öka eller minska trycket efter kundens behov. Massagen kan utövas på hela eller delar av kroppen, beroende på kundens behov och tid (enstaka kroppsdel går fortare).

Oljemassage

Är en blandning mellan traditionell västerländsk massage och thaimassage. Den slappnar av musklerna genom att musklerna gnids, inte genom tryck (massören lyfter inte händerna). Oljan bidrar till att förbättra blodcirkulationen, minska stress och spänningar i musklerna, öka mjukheten i muskler och hud och gör att hela kroppen slappnar av. Värmen som kommer från massage och oljan (Rubbing) gör att blodkärlen expanderar vilket resulterar i en minskning av ödem. Dofter användas för att ge balans till kroppen och sinnet.

Massagen kan utövas på hela eller delar av kroppen, beroende på kundens behov och tid (enstaka kroppsdel går fortare).

Varma stenar

Svarta stena kokas i vatten och blir så småningom varma i minst 40 minuter så att stenarna håller värmen under massagen. Varmen gör att massagen blir effektivare för behandling och skönare för avkoppling.

Varma stenar under behandling fokuserar på aktuella muskeln, ömma punkter och det berörda området. Värmen gör att man blir avslappnad och att muskelskador återställer sig snabbare. Vid användandet av varma stenar är ett fantastisk sätt att både underhålla kroppens balans (ta hand om kroppen) och behandla när man har ont i någon muskel (t ex inflammation).

Örtmassage

Värme och örter som ångats i en örtboll stimulerar en muskelskada att läka sig själv snabbare utan smärta. Behandlingen går ut på att först massera muskler och sedan lägga på örterbollen

Örtmassage är en varm massage och den är bra när en muskel varit skadad eller varit inflammerad minst 2 dagar. Annars ska man välja kall massage i stället.  

Fotmassage

Fötterna är ett av våra viktigaste organ som bär alla delar av kroppen när man står. Dessutom reagerar fötterna på andra kroppsdelar, varför reflexology punkten i foten stimuleras för att kroppen skall arbeta mer effektivt. Dessutom ger massagen avslappning för musklerna, stimulerar blodcirkulationen, stödjer arbetet i lymfkörtlarna, vilket är bra för hälsan.

Massagen passar bra om man vill få vård (ta hand om hälsan) och/eller går ofta eller står länge

Ansiktsmassage

Ansiktsmassage består av tre steg. Första steget är skrubbning som tar bort det yttersta lagret av döda celler. Andra steget är själva massagen som ökar blodcirkulationen, stimulerar cellerna, gör musklerna starkare, förhindrar ”kråksparkar” krig ögonen och minskar muskelspänningar i ansiktet. Det tredje steget är masken som ger näring åt huden, gör den fuktig och ljus och absorbera smutsrester och t.o.m. överflödigt fett som annars kan utvecklas till akne.

Med rätt massageteknik och tryck på rätt punkter kommer man att känna sig avslappnad, och får en smidig, mjuk, felfri hud och dessutom underlättar det effektivt den dagliga rengöringen av huden. Perfekt för alla som vill ha en fräsch och vacker hy

Hudvårdsprodukter av “The Body Shop” kosmetiska kvalitets-produkter sedan 40 år med fokus på naturliga råvaror.